03 June 2011

bdk2 kls aq....

Dari kampung pergi ke pekan ,
panjat pokok ambil buah longan ,
Seloka ini jadikan teman ,
semua kisah tentang murid 2 aman.

Rusyaidi pengawas sekolah ,
Nak memasak seperti Chef Wan,
Gelaran senget diberi oleh Labibah ,
Ada skandal dengan budak form one.

Nak bersarapan makan telur ,
Kalau nak masak memang malas,
Hani dalam kelas kadang-kadang blur,
Bila tak ada cikgu bising satu kelas.

Masa berjalan terjumpa tikus ,
Tikus pulak ternampak paku,Shahfuan dalam kelas punyalah fokus,
Time cikgu Omer ajar BM , dia tak bawak buku .

I suka speaking guna the word of "USE",
kalau bab buah mesti nangka,
Muka Hum memang serius,
Tapi kalau bab lawak memang tak disangka-sangka.

Lagu korea memang dia terror,
itulah nadiah si pemilik nama,
Tapi kalau nyanyi lagu Malaysia ,
Habis hancur semua liriknya.

pandu laju kena saman,
bila dah kena macam cacing kepanasan,
siapa tak kenal nazyra dua aman ?
mata macam kucing memang menawan .

Masak pergi pantai rasa aman,
Tak pernah kalah ciptaan Tuhan,
siapa ingat budak yang matanya menawan ?
time cikgu tak ada dia mesti makan.

Belum makan terasa lapar ,
Ini story pasal budak yang selalu tak datang sekolah,
Wakil sekolah untuk pertandingan bola tampar ,
Nama dia Afiqah Syamilah.

Kerja dia tak datang sekolah,
Tertinggal pelajaran kesian dia ,
Kena marah Akbar punya pasallah ,
siapa malas memang padanlah muka.

Fifi baru jadi pengawas sekolah,
Genit orangnya lincah sempurna,
Lumba lari memang dia hebatlah,
Road run dapat tempat kedua.

Manja orangnya petah lagi berbicara,
Menyanyi dalam kelas memang hobinya,
Itulah Athira ,
Si gedik manja.

Budak Cina lelaki seorang saja ,
Bising dalam kelas bila mood ada,
Seriang Ho Kah Wah ada garangnya juga,
Buat kesalahan disiplin itulah kerjanya.

Tengok cerita cina dalam TV,
Bab pergi sekolah rajin setiap hari,
Lydiawati nama diberi,
sekali nyanyi hujan tak henti.

pendiam orangnya lagi bijaksana,
Armira syahirah itulah dia,
Dengan Daliza dia selalu  bersama,
masuk kelas lambat gerenti cikgu tak marah punya.

Ruban ketua kelas kami,
ayat "Come on la girls" tagline dia,
selalu dating dengan Indhu dan Datshaini,
Cikgu ada kat depan pun buat tak tahu saja.

Siew Qin , Che Ching dan juga Kah Li,
Budak cina perempuan kelas kami,
Lagu  Korea mereka minati,
Bila cikgu tegur macam tak peduli.

Afiq budak lelaki yang pendiam,
Bendahari minta duit ,dia tak bagi punya,
Lainlah pula dengan Azam,
Orang tak siap kerja , dia kata senang je.

Lokman budak bercermin mata,
Poyo semacam entah kenapa,
Nak kata tak pandai taklah juga,
jadi kena fikir-fikir fulu lah ye.

Aliah putih orangnya,
Comel selalu menjaga penampilan,
'Contorl ayu' tagline kawannya,
Siapa lagi kalau bukan Shafiqah Azman?.

Orang ejek lonjong dia sakit hati,
Pengawas pusat sumber itu jawatannya,
Siti Afiqah cepat kecil hati,
I'm sorry itulah kami nak kata.


Control macho itu gayanya ,
Tinggi lampai kurus orangnya,
Buka satu cerita gegar satu dunia.
Efan Hakim itulah dia.

Cikgu bergurau dia terasa,
Buat lawak memang selalu,
Hey Shafik relaks ar der,
Kami suka dengan lawak Lu.

Balik dan pergi sekolah berjalan kaki,
Akmal Alif friendly orangnya,
Menjawab saja time Cikgu Shauqi,
Dibenarkan duduk taklah pula.

Cakap pasal dia Mesti last sekali,
Aktif bercakap bila ada geng saja,
Siapa lagi kalau bukan Shahrul Harisky,
berkejar-kejar dalam kelas masa cikgu tak ada.

13 putera 19 puteri,
bermacam kerenah yang tercipta,
2 Aman 2011 hebat sekali ,
bab kemas kelas mesti malas punya !.

nukilan:Humratul Lutfiyah & Hani Liana 

1 comment:

  1. ni copy aq punye ke ? bagos .... haha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
.post { -webkit-border-radius: 40px; width: 650px; margin: 0 auto; padding: 0 0 15px; text-align: left; background-color: #FFFFFF; background-image: url(http://i1125.photobucket.com/albums/l597/cotcet96/20070320_313973.gif); border: 1px solid transparent; border-top: 0; }