29 December 2012

Giveaway : Akhir Tahun vs Awal Tahun by Nurul

assalamualaikum.. pada malam ni saya nak join sati GA dari dari Nurul.. ok mari kita teruskan..

klik banner kat atas ni kalau nak join..

saya join GA ni sebab hadiahnya yang gila2 menarik perhatian saya..
saya harap saya bertuah lah dapat hadiah tu..
huhuhuhuhu..

SELAMAT MALAM..
PEACE!!.^_^

25 December 2012

Segmen Blogger Aku Datang

klik gambar diatas untuk join ye..^_^

selamat malam..
PEACE!!

sahabat

Sebagai manusia, tentunya tidak ada seorangpun di dunia ini yang tidak butuh dengan manusia yang lain. Kita sebagai seorang pribadi, tentunya juga pasti butuh seorang sahabat yang bisa kita ajak sharing saat kita senang begitupun saat kita berduka. Dengan mempunyai seorang sahabat, hidup kita akan terasa lebih berwarna. Saat sahabat kita senang, kita pun juga akan merasa senang. Begitu juga sebaliknya, saat sahabat kita bersedih, kita juga harus berusaha untuk menghibur sahabat kita tersebut agar tidak larut dalam kesedihan.

Dibawah ini ada beberapa kalimat ‘Kata Mutiara Untuk Sahabat’ :

“Apa yang kita alami demi teman kadang-kadang melelahkan dan menjengkelkan, tetapi itulah yang membuat persahabatan mempunyai nilai yang indah”

“Persahabatan sering menyuguhkan beberapa cobaan, tetapi persahabatan sejati bisa mengatasi cobaan itu bahkan bertumbuh bersama”

“Persahabatan tidak terjalin secara otomatis tetapi membutuhkan proses yang panjang seperti besi menajamkan besi, demikianlah sahabat menajamkan sahabatnya”

“Persahabatan diwarnai dengan berbagai pengalaman suka dan duka, dihibur-disakiti, diperhatikan-dikecewakan, didengar-diabaikan, dibantu-ditolak, namun semua ini tidak pernah sengaja dilakukan dengan tujuan kebencian”

“Seorang sahabat tidak akan menyembunyikan kesalahan untuk menghindari perselisihan, justru karena kasihnya ia memberanikan diri menegur apa adanya”

“Sahabat tidak pernah membungkus pukulan dengan ciuman, tetapi menyatakan apa yang amat menyakitkan dengan tujuan sahabatnya mau berubah”

Proses dari teman menjadi sahabat membutuhkan usaha pemeliharaan dari kesetiaan, tetapi bukan pada saat kita membutuhkan bantuan barulah k

ita memiliki motivasi mencari perhatian, pertolongan dan pernyataaan kasih dari orang lain, tetapi justru ia berinisiatif memberikan dan mewujudkan apa yang dibutuhkan oleh sahabatnya”

“Kerinduannya adalah menjadi bagian dari kehidupan sahabatnya, karena tidak ada persahabatan yang diawali dengan sikap egoistis”

“Semua orang pasti membutuhkan sahabat sejati, namun tidak semua orang berhasil mendapatkannya. Banyak pula orang yang telah menikmati indahnya persahabatan, namun ada juga yang begitu hancur karena dikhianati sahabatnya”

“Tetapi penghancur persahabatan ini telah berhasil dipatahkan oleh sahabat-sahabat yang teruji kesejatian motivasinnya”

“Mempunyai satu sahabat sejati lebih berharga dari seribu teman yang mementingkan diri sendiri”

“Dalam masa kejayaan, teman-teman mengenal kita. Dalam kesengsaraan, kita mengenal teman-teman kita. Ingatlah kapan terakhir kali anda berada dalam kesulitan. Siapa yang berada di samping anda??. Siapa yang mengasihi anda saat anda merasa tidak dicintai??”

“Siapa yang ingin bersama anda pada saat tiada satupun yang dapat anda berikan??. Merekalah sahabat-sahabat anda”

“Hargai dan peliharalah selalu persahabatan anda dengan mereka. Karena seorang sahabat bisa lebih dekat dari pada saudara sendiri”



Demikian tadi adalah posting hari ini tentang kata persahabatan. Semoga bisa membantu Anda yang sedang mencari kata mutiara untuk sahabat sejati kali ini. Terima kasih...


23 December 2012

Contest Bersama Cik Tom dan Exabytes

selamat malam tanpa membuang masa mari kita teruskan..

ok pertama sekali kalau nak join sila klik saya

ok dh .. hmm korang ikot je lah syarat-syarat yang dia nak tu ye..

saya bukan lah pelanggan exabytes.. dan saya juga tak tahu mengenai exabytes.. jadi saya tak boleh bagi pendapat saya sebab saya tak tahu pasal exabytes.. dengar pun saya tak pernah.. baru ni lah saya tau kewujudan exabytes.. maafkan saya..

harap-harap saya dapat lah hadiah tu.. sebab mungkin saya akan lebih semangat nak tahu  macam mana servis exabytes tu kalau saya menang.. hehehe..

Contest ini dianjurkan oleh ciktom.com dan ditaja oleh Exabytes.

PEACE!! ^_^


GIVEAWAY BY SAYAIYLIA LADY'S CABINET SHOPPE

klik banner untuk join.. 

saya tag hum and farah..

CONTEST ' NAK SKIRT DARI NORZI BEAUTILICIOUS HOUSE'

assalamualaikum.. pada hari yang membosankan ini saya nak join satu contest yang sangat menarik..

klik banner untuk join..

harap2 saya dapat lah skirt ni.. saya tak pernah lagi menang dalam mana2 contest ataupun GA.. cian kita.. huhuhu..

Tarikh mula  : 23 Dis 2012
Tarikh tutup  : 25 Jan 2013; 12 malam
Keputusan    : 28 Jan 2013


Pemenang :
1) 3 orang pemenang akan dinilai secara rawak
2) Hadiah setiap seorang akan mendapat sehelai skirt (3 blogger akan dipilh)
3) Pengeposan pada 29 Jan 2012 setelah mendapat maklumat penghantaran

mangsa tag saya ialah
 awak
dan 
       awak   ^_^

apa lagi jom lah join contest ni.. ^_^

bye..
PEACE!! ^_^

21 December 2012

Short segment : Aku Suka Dia by hanim and fiza

assalamualaikum.. malam ni saya nak join satu segmen yang sangat-sangat menarik.. saya suka sangat segmen ni sebab!! tak yah tau lah.. malu lah pulak.. ko mari kita teruskan..


klik banner untuk join ye.. *macam biasa lah

ok.. sebelum tu saya nak tanya korang lah.. korang tau tak saya kat mana sekarang ni?? haa.. tak tau kan.. 

korang rasa2 kat mana ni..??
ini adalah rumah kaca di korea selatan.. saya sekarang ni berada di Korea.. saya nak tunaikan hajat miss lonely ni.. tau tak apa hajatnya?? hajatnya adalah apabila saya pergi ke Korea lagi,dia suruh saya tolong kirim salam pada bigbang terutamanya Taeyang.. wahh!! insya allah kalau saya jumpa saya kirim salam pada dia.. cewah!! huhuhu..

ok.. apa yang saya nak cerita ni adalah tentang Boyfriend saya dimana saya baru je jumpa dia siang tadi..  wow!! rasa macam nak lompat-lompat je depan dia.. tapi kalau buat macam tu malu lah saya.. jadi saya cuma berborak dan bertukar alamat rumah.. cewah!! alamat rumah.. aku ada kau ada? huhuhu.. memang happy sangat-sangat dapat jumpa dia.. saya dah lama dah sukakan dia.. saya sukakan dia dari pandangan pertama saya pada tahun lepas.. tapi tengok dari jauh je lah.. *ceh poyo je lebih.. tapi memang best lah siang tadi.. saya fikir dia sombong.. tapi rupanya tak seperti yang saya sangkakan.. dia amat lah baik dan sporting orang nya.. Eh! korang tau tak siapa boyfriend saya.?? tak tau kan.. tapi mesti korang kenal bila saya dah tunjuk kan gambar dia.. nak tengok ke?? malu lah nak tunjuk gambar boyfriend saya.. huhuhu.. gediknya minah ni.. tunjuk je lah..  ok lah saya tunjuk.. tapi saya bagi AMARAN KERAS dahulu.. TOLONG JANGAN TERPIKAT PADA DIA.. ada faham..!! ish. menyampah pula aku dengan minah ni..huhuhu.. no lah gambar dia.. 


comel kan..??

saya jatuh cinta pada dia kerana sikap peramah dan suka bergurau senda.. aduh!! menawan sih!!.. lepas borak-borak je dia ajak saya dan pergi melawat ke dom Shinee.. wah!! best gila..  mesti korang tak percaya kan?? tak percaya sudah.. saya tak suruh percaya pun.. biar je lah saya percaya pada diri saya sendiri.. di dom Shinee.. saya telah dilayan dengan baik sekali.. Best.. Best.. Best...
and dia ada bagi pesanan sikit pada Shawol..
nak tau tak?? ok mari kita lihat video yang telahpun dirakam..



saya tag..

ok lah bye..
selamat malam..
PEACE!!! ^_^

BLOGLIST BLOGGER BAHARU



kalau korang nak join korang boleh pergi kat sini..
nanti kita akan di masukkan himpunan bloglist blogger baharu di sini..

SEGMEN : I want more followers for blog and more likers for fanpage !!

klik banner untuk join..

fanpage: melodyhidupku

tarikh tamat segmen: 25.12.2012
cepat!! jom kita join sebelum segmen tamat..

sye tag semua orang yang baca entry ni.. 

bye..
PEACE!! ^_^

Tempahan Edit Blog

Assalamualaikum.. Bulan ni saya dah buat dua blog baru untuk blogger baru.. penat jugalah saya nak meng edit blog diorang 2.. banyak benor dimintaknya.. tapi saya just buat simple blog je lah.. yang lain diorang buat sendiri.. pasa sesiapa yang nak buat tempahan boleh lah contact saya kat FB.. nak tengok tak?? jangan gelak tau kalau buruk.. ni semua citarasa diorang.. mari kita usya..

 blog kepunyaan Rezan or dikenali sebagai Arie Dwi Andika.
temanya yang berwarna hitam dan kuning keemasan.
dibuat pada 20.12.2012 (semalam)


blog kepunyaan Ashraf (abang aku)
temanya yang berwarna biru muda dan menggunakan background vintage.
dibuat pada 12.12.2012 

ni lah dia blog yang saya dah buat kan untuk diorang.. tapi tak lah secantik yang korang buat.. kalau nak BW diorang, korang klik je kat gambar tu.. kalau ada sesiapa yang nak saya editkan blog korang bagitau saya ye..  full edit simple blog RM10.. tapi kalau nak yang cantik2 and comel2 tu RM 15.. tak mahal kan?? 

SELAMAT MALAM..
PEACE!! ^_^

19 December 2012

Banner Doodle's Giveaway by n.i.e.y.x.z.h.a ™

assalamualaikum.. mlm ni saya nak join satu segmen yg sangat menarik perhatian saya.. apa yang nak ditunggu-tunggu kan lagi, jom kita mulakan..

klik banner untuk join..

syarat yang simple tu telahpun saya laksanakan..

selamat malam..
PEACE!! ^_^

18 December 2012

Giveaway Januari:Siapa Cepat Dia Dapat

assalamualaikum dan selamat tengahari.. hari ni saya nak join satu GA.. malas nak panjang2..

klik banner untuk join..

saya tag ashraf..

17 December 2012

Segmen : blogger muslimah

assalamualaikum.. hari ni saya nak join satu segmen dari SYAFIQAH.. same lah nama u dan i.. huhuuhu..

klik banner untuk join..

saya tag..

ok lah bye..
Assalamualaikum..
PEACE!! ^_^

Segmen : Review Blog by Budak Jahat :)

klik untuk join..

saya tag semua yang baca entry ni..

bye.. 
PEACE!! ^_^


SEGMEN Blog Review by SANDRA!

assalamualaikum.. pagi ni saya nak join satu segmen dari Sandra.. okey lah mari kita teruskan..

klik untuk join..

magsa tag saya adalah semua blogger yang baca entry ni..

bye..

16 December 2012

Segmen Blog Chomel

assalamualaikum.. pada tengah2 malam yang amat membosankan ni.. saya nak join satu segmen yg saya rasa terbaik dari ladang.. *mulalah tu nak merepek..
okey lah tak merepek.. mari kita teruskan segmen ni..



klik banner untuk join segmen ni..

bagi sesi puji memuji blog saya ni pula ye.. tunggu jap.. saya nak usha apa yang menarik dan comelnya blog saya ni..

ok dah.. apa yang comelnya blog saya ni adalah tak ada apa-apa yang comel pun..  *muka nak makan penyepak
apa yang saya suka kat dalam blog ni adalah headernya sebab header tu bukan saya yang buat.. header tu adalah hadiah segmen yang saya dah menang sebelum2 ni.. tu lah yang saya rasa benda yang comel kat dalam blog saya ni.. dan sudah tentunya orang yang menaip entry ni pun comel juga.. *ya allah perasannya aku ni.. sedar lah diri tu sikit.. huh..
dah lah tu nanti kembang semangkuk pula saya nanti..

saya tag awak, awak dan semua yang baca entry saya ni..

ok lah dah lewat malam ni.. 
selamat malam.. 
PEACE!! ^_^

Mina's Giveaway

assalamualaikum.. tanpa membuang masa.. jom kita teruskan..

klik banner untuk join..

bye..

Ira's Speechless Giveaway

assalamualaikum.. malam ni saya nak join satu GA dari Ira.. okey mari kita teruskan..


klik banner untuk join ya..

okey.. semua syarat telah pun saya laksana kan.. banyak betul sponsor.. dah lenguh jari ni asyik menekan je.. tapi akhirnya selesai jugak..

mangsa tag saya..
  1. http://norofficial.blogspot.com/
  2. http://ayumirayu.blogspot.com/
  3. http://www.lyssasecret.com/
  4. http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/
  5. http://budaktypomistaken.blogspot.com/
  6. http://www.tyralee.my/
  7. http://www.mohdnoorshawal.com/
  8. http://blurrr4evablurr.blogspot.com/
  9. http://arrienlove.blogspot.com/
  10. http://mysterygurl97.blogspot.com/
  11. http://nuruashia.blogspot.com/
  12. http://eira-shamiera.blogspot.com/
  13. http://ibuafinaazfar.blogspot.com/
  14. http://nasrizfardisza.blogspot.com/
  15. http://nazurah-offical.blogspot.com/
  16. http://lovelyshawtymane.blogspot.com/
  17. http://park-araa.blogspot.com/
  18. http://afiqahadzan.blogspot.com/
  19. http://hanyadihatiku.blogspot.com/
  20. http://sicomel06.blogspot.com/
  21. http://addreena-ishak.blogspot.com/
  22. http://www.aisyahhumaira.com/
  23. http://zackoolblog.blogspot.com/
  24. http://diaryshieramissu.blogspot.com/
  25. http://azieraadenan.blogspot.com/
  26. http://aznilnawawi.blogspot.com/
  27. http://balqisharyani.blogspot.com/
  28. http://dearbudakjahat.blogspot.com/
  29. http://tieqanasibah.blogspot.com/
  30. http://belogisam.blogspot.com/
  31. http://hitzmusicme.blogspot.com/
  32. http://butikpinkku.blogspot.com/
  33. http://ceritasajasukasuki.blogspot.com/
  34. http://haruka-narumi.blogspot.com/
  35. http://www.munviolettaxious.com/
  36. http://www.duniashida.com/
  37. http://cikguaniq.blogspot.com/
  38. http://www.fatinirdina.com/
  39. http://mysweetcrunchy.blogspot.com/
  40. http://belogfiqahcheeky.blogspot.com/
  41. http://nazyrazahidan.blogspot.com/
  42. http://cokeandsundae-sg.blogspot.com/
  43. http://ftnjwa.blogspot.com/
  44. http://ieka-eity.blogspot.com/
  45. http://princeadam97.blogspot.com/
  46. http://sukanyaacap.blogspot.com/
  47. http://acapukun94.blogspot.com/
  48.  http://liyanasyafiqah98.blogspot.com/
  49. http://rahsiapoket.blogspot.com/
  50. http://noranana.blogspot.com/
  51. http://missyanaa.blogspot.com/
  52. http://www.beautyandtheblog.co/ombre-lips.html
  53. http://diarionlinenurul.blogspot.com/
  54. http://www.jajasutera.com/
  55. http://azfiraforever.blogspot.com/
  56. http://chot91.blogspot.com/
  57. http://cerita-aremira.blogspot.com/
  58. http://dakwahmahabbah.blogspot.com/
  59. http://mulutberhati.blogspot.com/
  60. http://nieysasyahirah.blogspot.com/
  61. http://daygonlinediary.blogspot.com/
  62. http://blogchocolatemint.blogspot.com/
  63. http://hikayatque.blogspot.com/
  64. http://www.ctfarahcomey.blogspot.com/
  65. http://pablodeaskoba.blogspot.com/
  66. http://rudyparabola.blogspot.com/
  67. http://ramakehidupan.blogspot.com/
  68. http://misskecoh.blogspot.com/
  69. http://zamnisenterprise.blogspot.com/
  70. http://www.kisahemasputih.com/
  71. http://nadiafuat.blogspot.com/
  72. http://shing-blabla.blogspot.com/
  73. http://arinalola.blogspot.com/
  74. http://kisahbudakwebbitcomel.blogspot.com/
  75. http://zahrenn.blogspot.com/
  76. http://marvin-velasquez.blogspot.com/
  77. http://atienstory0809.blogspot.com/
ok lah dh penat dah jari ni..
harap2 menang.. bye..
PEACE!! ^_^

simple header

assalamualaikum.. hari ni saya nak bagi korang2 *yang berminat je lah simple header secara percuma..  tapi mungkin korang tak nak kot.. tapi tak apa lah.. saya nak kongsi je lah beberapa header yang saya dah buat dengan tangan saya sendiri.. tapi kalau siapa2 nak tempah header kat saya, saya boleh je.. nak letak nama korang ke gambar korang insya allah saya boleh buat.. kalau nak tempah bagitau saya kat fb saya.. jangan risau saya buat secara percuma.. saya tak kan amik bayaran.. ok ni lah header yang saya buat.. kalau buruk jangan gelakkan tau..







ni lah header yang tak seberapa cantik ni.. kepada sesiapa nak amik.. amik lah..

ok lah tu je..
bye..
PEACE!! ^_^

Segmen Kami Team Follow Back By Addreena

assalamualaikum.. hari ni saya nak join satu segmen dari Addreena.. jangan membuang masa lagi kita teruskan..


 
klik banner untuk join..

saya tak tau lah target follower saya berapa.. hmm.. tak kisah lah berapa2 pun asal kan follower saya menaik.. huhuhu..

saya dah follow dah ni buktinya..

itu dia.. 

saya nak tag awak dan awak

ok lah malas nak panjang2.. bye..

15 December 2012

Contest : PHOTO EDITOR HUJUNG TAHUN 2012

Assalamualaikum.. malam ni saya nak join satu contest dari Faraa.. comel blog dia.. ok lah mari kita teruskan..


klik banner untuk join.. 


saya dah pun follow.. awak tak caya saya ye..
nah amik ko buktinya..
saya follower yang ke 199


huhuhu.. terkasar pulak bahasa ni.. jahat betul aku ni.. sorry

gambar yang saya pertaruhkan..


sorry lah gambar ni tak cantik macam yang korang buat..

saya tag awak,awak dan awak

ok lah.. 
bye. 
PEACE!! ^_^

14 December 2012

segmen I Adore My Bias by Amni and Dalilah

Assalamualaikum.. hari ni saya nak join satu segmen yang sangat menarik perhatian saya.. pasal Kpop mesti lah minat.. huhuhu.. ok mari kita teruskan..

klik banner untuk join..

ok soalan-soalannya adalah..
 1. Bila korang mula minat KPOP?     masa saya form 1.. (mase tu konsert super junior.. tp saya minat macam2 tu je r.. tak serius mane pon.. saya duduk kat backstage.. sampai sekarang kalu ada konsert saya akan pergi.. huhuhu.. jangan jelez..


2. Bias korang yang pertama korang minat siapa?
     yoseob kumpulan beast.. gila comel mase mula-mula pandang tu.. bak kata orang cinta pandang pertama.. huhuuhu


3. Korang ada berapa bias?
   5 sahaja..


4. Top 3 bias korang siapa?
     Choi Minho (Shinee) cute budak tu..
     Taecyeon (2pm) si gagah perkasa
     yoseob (Beast) si budak kecil comel


5. Kenapa korang minat dia?
    dia cute.. peramah.. layan peminat dengan baik.. tak sombong.


6. Macam mana boleh minat dia?
    saya minat yoseob masa dia datang Malaysia dan buat konsert, saya diberi tugas untuk memberi segelas air kepadanya.. semasa bagi tu dia mengenyit mata pada saya.. masa tu lah saya minat gila dengan dia.. huhuhu


    saya minat taecyeon sebab dia buat saya ketawa masa saya melancong ke Korea.. masa tu saya tersesat.. saya rasa macam nak nangis je masa tu.. masa jalan2 nak cari jalan keluar tiba2 saya terjumpa dia.. nasib baik saya tak terlanggar badan dia yang tegap gila tu..

     saya minat choi minho masa saya tengok cerita hello baby.. dia adalah seorang bapa yang sangat baik.. huhuhu.. 


7. Gambar bias korang yang PALING korang suka?
 comel kan.??

 seolah olah dia senyum pada saya..
 tak tau nak cakap apalagi dah.. comel.. ^_^
 
8. Suara bias korang dalam lagu/cerita apa yang paling korang suka?
 
    taecyeon.. lagu handsup dan drama dream high
    Choi minho.. hello baby dan lagu Sherlock
 


9. Apa yang special pasal bias korang tu?
    kan saya dah bagitau tadi.. dia comel.. peramah.. layan peminat.. tak sombong..


10. Group KPOP mana yang korang paling minat sekarang?
        Exo.. Shinee.. 2pm..


11. Music video KPOP yang paling korang minat apa? Nyatakan sebab.
      Shinee-Sherlock.. sebab terserlah kecomelan dan kehenseman diorang tu.. dan lagunya pun best (bagi pendapat saya je lah)


12. Korang pernah tak pergi showcase/konsert diorang?
      pernah.. saya bekerja di backstage.. dah banyak kali dah..


13. Album KPOP apa yang korang ada sekarang?
      Shinee-hello, lucifer, romeo, ring ding dong..
       beast- bad girl, shock, beautiful night
       2pm- handsup, heartbeat


14. Kalau korang diberi peluang untuk ke Korea..bias mana yang korang nak jumpa dulu?   
  

   saya dah pernah pergi dah.. saya dah jumpa dah pun bias yang saya nak jumpa tu..


15. Andai kata 3 ultimate bias korang tu baca post ni.. apa ucapan korang untuk dia?

       naneun dangsin i jeongmallo dangsin eul sarang algo sip eun .. hehehe....faham tak?? kalau tak faham tak apa lah.. ucapan ni hanyalah untuk mereka bertiga tu saja.. huhuhu..

saya tag awak, awak,dan awak

ok dah..

selamat malam..

PEACE!! ^_^

13 December 2012

Korean Rabbit Pluggy Giveaway

assalamualaikum.. selamat pagi.. pagi ni saya nak join GA dari Syuhada Salleh.. saya join GA ni  sebab saya suka sangat tengok hadiah tu.. huhuhu.. comel..

klik banner kalau nak join..

syarat-syaratnya telahpun saya laksanakan..

Ebook Rahsia RM370,458.00  telah pun saya download dan ini lah emailnya..
fiqah_man9763@yahoo.com..
bukti telah pun dipamerkan..

saya tag 3 budak cute

harap harap saya dapat hadiah comel tu.. 

ok lah saya nak breakfast..
bye..
PEACE!!^_^




12 December 2012

First Giveaway Who Is My Bestfriend by Najihah & Sarah

assalamualaikum.. malam ni saya nak join satu GA dari blog comel ni.. hmm.. WHO IS MY BESTFRIEND?? siapa kawan baik saya ye..? " ish tak kan lah kawan baik sendiri pun x tau apa lah kau ni ieka.." hehehe.. saje je.. kawan saya ramai.. tapi yang terbaik hanya 10 orang je.. hehehe.. ok sudah2 lah merepek tu wahai ieka.. mari kita teruskan..

klik banner untuk join ya..

gambar kawan saya tak banyak so sikit je lah yang boleh saya tunjuk kan..

tunggu sekejap ya..!........
........
.........
...............
...........
............
..........
............
........
..........
..........
..........
..............mana gambar diorang ni..
............
............
..........
..........
..............
...........
...........
............
..............
............
......
...........
................
.................
...........
..........
............ish mana ni.? bengang pulak aku..
............
..........
..............
.........
.........
..........
..........
........
.........
.........
......
....

tadaa!!! itu dia...
hehehe.. jangan geram atau marah ya..
inilah dia gambar kawan baik saya yang comel lagi cantik tu..
comel lagi cantik kan

ok lah dah malam ni..

selamat malam..

PEACE!! ^_^

11 December 2012

contest header/blog comel

Assalamualaikum.. hari ni saya nak join satu contest dari blog creamlovebunny.. ok mari kita teruskan..


klik banner untuk join..

syarat syaratnya telah pun saya laksanakan..

sjujurnya saya suka blog creamlovebunny ni sebab blog dia kemas tak macam blog saya berserabut.. dia menggunakan background vintage dimana saya sangat suka blog yang guna background vintage... serius saya suka.. and last blog dia betul2 nampak simple bagi saya...

saya tag blog budak comel ..

ok lah saya kena jaga baby ni.. 
bye..
PEACE!!! ^_^

10 December 2012

SEGMEN CIKMUN : DOMAIN FREE UNTUK BLOGGERS

assalamualaikum..malam ni saya nak join satu segmen dari cikmun.. saya nak tanya domain tu apa?? sorry saya kuno sikit.. tapi saya nak join jugak walaupun saya tak tau apa benda tu..


orang yang saya tag:

ok lah dah mengantuk pulak.. 

selamat malam..

PEACE!!! ^_^

Segmen: Jom Tambah Rakan

Assalamualaikum.. malam ni saya nak buat satu segmen.. kalau sebelum2 ni saya asyik join segmen je kali ni saya nak buat segmen pulak.. hope ade yang sudi join segmen ni lah sebab ni adalah segmen pertama saya.. saya tak pernah buat segmen so kali ni nak cuba lah.. ok tanpa membuang masa lagi.. kita teruskan..


SYARAT-SYARAT :
  • follow blog ni.. *wajib*
  • add di facebook Sakura Asahara *wajib*
  • buat entry bertajuk Segmen: Jom Tambah Rakan
  • letak banner diatas kat entry korang
  • letak sekali link facebook korang untuk menyenangkan kerja blogger yang join ni add korang..
  • dah siap..?? boleh lah hantar link korang kat komen dibawah ni..
simple je syaratnya.. sebenarnya saya buat segmen ni bertujuan untuk menambahkan rakan. harap ada  lah yang sudi nak join segmen pertama saya ni.. saya buat segmen ni hanyalah untuk suka2 dan menjalinkan hubungan silaturrahim.. cewah!! merepak je..

tarikh tutup nanti saya akan bagitahu...

ok lah dah malam ni..
bye.. 
PEACE!! ^_^

Segmen 3# Upkan Followers Sempena Holiday

Assalamualaikum.. hari ni sye  nk join satu segmen dari Aida.. saya join ni pon sebab saya nak up kan follower saya.. harap2 korang sudi lah follow saya..


klik banner untuk join.

blogger yang di tag:
ok lah malas nak panjang2.. hope korang sudi lah jadi follower saya..

bye..
PEACE!! ^_^

09 December 2012

segmen i follow u,u follow i

assalamualaikum.. malam ni lagi sekali saya nak join satu segmen.. apa yang menariknya tentang segmen ni bagi saya ialah saya bolah up kan follower sye.. huhuhu.. tu pun kalau ada yang sudi nak follow saya lah..


klik banner untuk join..

blogger yang saya tag:
syarat2 telahpun saya laksanakan..

ok lah selamat malam.

PEACE!!! ^_^

Segmen:pencarian blogger baru

assalamualaikum.. malam ni saya nak join satu segmen dari Aisyah Humairah..




klik banner untuk join segmen ni..



saya join blog ni pada tahun lepas.. baru je.. follower pon tak ramai..

follower saya semasa join segmen ni baru 51 follower.. sikitnya.. huhuhu..

ok lah harap2 saya dapat lah hadiah tu.. semua syarat telahpun saya laksana kan..

selamat malam..

PEACE!! ^_^

07 December 2012

Bloggership Giveaway by Fatini Irdina

assalamualaikum.. dapa pagi jumaat ni saya nak join satu segmen yang  dibuat oleh Fatin Irdina.. sedap nama 2.. blog dye pon cantik..



klik banner untuk join.. kena cepat tarikh tutup pada 10 december.. 

best2 hadiahnya.. harap saya dapat lah hadiah tu.. hehehe

ok lah malas nak panjang2..

bye..
PEACE!! ^_^

06 December 2012

Segmen ; Review Blog by RaaRocherr

Assalamualaikum..  hari ni saya nak join satu segmen.. segmen ini dibuat oleh kakak Fazera.. betul kan kakak?? umur dia 19 tahun umur saya 15 tahun.. betul lah kakak.. hehehe.. pe lah yang aq merepek ni.. ok ok.. jgn merepek lagi.. mari kita terus kan..




                          
klik banner untuk join..

blogger yang saya tag:

harap-harap blog saya dapat lah direview.. ok lah sampai sini saja..

bye
selamat malam
PEACE..!! ^_^

05 December 2012

Aziera Adenan's segmen..

Assalamualaikum.. apa khabar? sihat ke? hari ini saya nak join satu segmen dari Aziera Adenan, saya rasa segmen ni mesti pasal diri kita sebab kena buat biodata.. ok lah  tu.. mari kita teruskan..^_^


  1. Nama: Nur Shafiqah Bt Azman
  2. Umur: 15 tahun (2012)
  3. Tarikh lahir: 4 Januari 1997 (kenapalah mak aku beranak kn aku masa awal2 sekolah..? tak pernah pun siapa2 yang ingat hari jadi aku.. huhuhu.. sedihnya)
  4. Sekolah: SMK Dusun Nanding
  5. Hobi: baca novel, komik and melancong 
  6. Bakat lain: tak tau lah bakat lain apa.. tak scan lagi..
  7. Personaliti: saya seorang yang gila korea (tak lah obses sangat).. mungkin garang sikit.. kuat membebel ala-ala mak cik.. suka ketawa macam orang gila (biar nampak muda dari usia bila kita ketawa) 
  8. Warna kegemaran: merah, hitam, putih, ungu dan seangkatan darinya..
  9. Makanan kegemaran: masakan mak saya yang sangat menyelera kan 2
  10. Minuman kegemaran: milo tabur satu!!!
  11. Nombor kegemaran: nombor 1 sebab saya nak kan kejayaan yang terbaik iaitu nombor 1 (apa lah yang aku merepek ni..)
  12. Perkara yang paling membuat anda stress: bila orang buat saya marah.. 
  13. Mood anda ketika ini: gembira kerana saya baru dapat handphone baru.. hehehe..
  14. Filem yang membuat anda mengalirkan air mata: buat masa ni belum ada mana2 filem lagi yang buat saya menangis..
  15. Harapan masa depan: harapan saya pada masa depan ialah semoga saya berjaya dalam kerjaya dan boleh membahagiakan dan menyenangkan ibu bapa saya.
  16. Nama kawan baik anda: Siti Nur Afiqah a.k.a Fantaghiro golden roses, Nurul Nadiah a.k.a kim sook joo, A'limaton A'liah a.k.a lee choon hee, Labibah a.k.a jang eun kyung, Lydiawati, Humratul Lutfiah, Farahi, Syuhada and Nadhirah (pergghh!! gila penat nak taip)
  17. Status anda? [Single/taken/married/etc]: saya masih single.. ^_^
  18. Apakah benda yang anda inginkan sehingga kini: saya inginkan kamus besta, laptop sendiri, iphone 5 (kenapa tanya nak tolong belikan ke??)
  19. Haiwan kegemaran: kucing..
  20. Luar negara yang ingin anda melancong: saya dah melancong banyak tempat tapi satu je yang belum  pergi lagi iaitu Mesir dan Mekah (teringin sangat nak pergi)
  21. Siapakah idola anda: Sepupu saya dan yang paling saya teringin nak jadi sepertinya ialah Nabi Muhammad SAW.
  22. Tempat yang paling indah pernah anda lawati: Air terjun Niagara di Canada
  23. Adakah anda takut pada hantu: takut sikit
  24. Siapakah orang terakhir yang telah buat anda ketawa: tak tau lah tak ingat pula..
  25. Jika anda memiliki RM1 juta, apa yang anda akan buat dengan duit itu: saya akan buat rumah untuk ibu bapa saya..


ok bye..
PEACE!! ^_^

04 December 2012

segmen siapa nak blogger card.

assalamualaikum.. hari ni saya nak join satu segmen dari liyana syafiqah.. kita teruskan..

saya tak tau lah blogger card tu apa.. maklumlah saya ni ketinggalan sikit..


klik banner pada siapa yang nak join..


SAYA NAK BLOGGER CARD!!..

bye..

PEACE!! 
^_^

KAWAII GIVEAWAY by MImie & Isha

assalamualaikum.. hari ni saya teringin lah pulak nak join giveaway ni.. saya nak join sebab terpikat lah pulak ngan hadiah2nya.. hehehe.. tapi mesti tak dapat.. saya tak pernah dapat hadiah dari hasil join segmen2 ni.. kali ni saya harap sangat  dapat hadiah 2..




klik banner untuk join ye.. ^_^

TAG:

harap saya dapat lah hadiah 2 hehehe..

saya nak gelang



 dan nak t-shirt ni jugak

memang kawaii sangat.. harap2 dapat lah salah satu dari hadiah 2..

bye.. 
PEACE!!
^_^





01 December 2012

Giveaway Oh my birthday ! by Fatin Nazurah

Assalamualaikum.. malam ni saya nak join satu giveaway yang dianjurkan oleh Fatin Nazurah.. saya tengah bosan sebenarnya sebab tu lah saya join.. ye lah orang kat dalam rumah ni semuanya tengok bola.. saya tak minat bola sebab tu lah saya cepat bosan..  



klik banner comelkat atas ni kalau korang nak join ye.. ^_^
saya berharap sangat dapat hadiah dari Fatin Nazurah.. saya tak pernah bertuah bila saya join mana contest.. jadi saya berharap saya akan dapat lah.. bukan berharap dapat hadiah saja saya juga berharap ramai yang sudi follow saya.. 


ok lah sampai sini sajalah.. 
selamat malam..

PEACE!! ^_^

30 November 2012

SEGMEN: Blogwalking On December by SANDRA

Assalamualaikum.. terasa rajin pulak hari ini nak join segmen.. 


             *klik banner di atas pada sesiapa yang berminat untuk join segmen ni..*                


Blog ni dibuat pada tahun 2011.. Mula-mula tu payah jugak lah nak mencantikkan blog ni. naik gila jugak lah rasa macam nak campak je laptop ni.. cewah!! tak de lah sampai nak campak 2.. Rasa macam tak nak join je dalam dunia blog ni.. tapi bila banyak yang nak tolong saya dan support saya.. saya pon cuba lah sekali lagi.. dulu blog saya de benda apa-apa pon bosan je tengok blog ni.. saya pon dah naik bosan jugak lah tp bila dah lama-lama saya rasa syok pulak bila dah tau nk edit2 blog ni.. setiap minggu ada je yang saya nak tukar sampai lah sekarang saya asyik tukar2 je.. dan sekarang ni lah hasil edit2 dari saya..walaupun tak cantik tapi saya puas hati jugak lah sebab saya buat dengan sendirinya tanpa bantuan rakan-rakan saya..

dah lah tak payah lah panjang2..  

SELAMAT MALAM!!

PEACE!! ^_^

24 November 2012

Contest My Top Referral by Blog BingkisanHati

assalamualaikum.. tengah boring lah.. tapi nasib baik ada blogger comel yang promosi kan contest ni.. ok jangan banyak cerita lagi.. mari kita teruskan.. saya sudah pon join satu contest ni dari Maisarah.




                                                  

pada siapa siapa yang nak join KLIK banner comel kat atas ni..


hadiah yang sangat menarik pada pemenang2.... harap2 saya dapat lah.. hehehehe



Tarikh Tutup:
17/12/2012 (11:59 PM)

ok lah sampai sini sajalah.. malas lah pulak nak buat panjang2.. hehehehe

bye..
selamat malam 
PEACE!! ^_^
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
.post { -webkit-border-radius: 40px; width: 650px; margin: 0 auto; padding: 0 0 15px; text-align: left; background-color: #FFFFFF; background-image: url(http://i1125.photobucket.com/albums/l597/cotcet96/20070320_313973.gif); border: 1px solid transparent; border-top: 0; }