08 June 2013

yeah!! esok nak balik hostel..

assalamualaikum..  wah!! saya happy gila hari ni sebab esok dah nak balik hostel dah.,.  hurmm  rindu pulak kat kawan2 saya..  18 hari saya cuti sekolah.. lama lah jugak..  saya je yang special cuti 18 hari.. huhuhu.. saya cuti awal pon sebab malam tu atuk saya yang tersayang meninggal dunia.. sedih gila saya pada masa tu.. tapi saya tak sedih sangat masa tu sebab saya dapat peluang jaga atuk saya masa dia masih hidup..  budak dorm saya pon turut sedih sekali sebab mungkin diorang suka kat atuk saya kot.. masa nak balik rumah tu.. diorang cakap muka saya berseri-seri.. mana tak berseri-serinya.. first dapat balik rumah awal.. lagi satu.. terlepas bebanan yang selalu dipikul oleh keluarga saya iaitu menjaga atuk saya.. tapi sebenarnya atuk saya bukanlah satu bebanan tapi satu kewajipan untuk menjaga dan melindungi orang tua kita..  saya bersyukur atuk saya ditarik nyawanya awal dari kami semua kerana saya tak nak tengok atuk saya menderita dengan penyakitnya..  sape yang boleh hidup bila kita kehilangan buah pinggang, hati pulak rosak dan macam2 lagi lah.. derita sungguh atuk saya masa tu.. saya tengok pon rasa nak nangis.. tapi saya tahan je sebab takut orang nampak.. lagipon saya dah tak de air mata lagi dah nak menangis sebab 4 hari sebelum atuk saya meninggal saya telah ditinggalkan oleh seorang yang saya sayang sangat2..   dia senior saya.. kitorang couple baru bulan dah break..  dia cakap saya dengan dia tak sesuai.. tak  masuk katanya.. saya boleh terima tu tapi saya tak boleh terima apabila dia  malukan saya kat facebook.. ok saya tau..   saya couple dengan dia pon bermula dari facebook jugak.. dan kami break pon kat facebook.. tapi jangan lah malukan saya.. lepas tu semua kawan2 saya dan s9 iaitu budak dorm saya dah anti gila2 dengan dia..  tapi sekarang dah tak anti kot saya  sebab saya tengok diorang dah tak marah2 dan tak cakap pasal dia lagi dah..  memang sedih ditinggalkan.. tapi tak apa lah.. ramai lagi kumbang.. bukan dia sorang je kan??  huhuhu.. saya rasa saya nak fokus kat pelajaran saya dulu.. baru saya fikir nak couple.. tapi saya sekarang dah happy dengan someone.. dia buat saya happy dalam cuti 2 minggu ni..  dia tak pernah lekakan saya dengan benda2 yang tak berfaedah..  kadang2 dia suruh saya baca buku.. kalau masuk waktu solat, dia tak pernah jemu untuk mengajak saya solat..  tapi adakah saya dah jatuh cinta dengan dia??  hurmm..  tak sedepat tu saya boleh lupakan ex saya.. dah tu ex saya tu sekolah sama dengan saya pulak tu.. hari2 saya jumpa.. exco pulak.. hurmm... parah!!... tapi tak apa lah.. belajar melupakan.. kan3.. ??  hehehe..  hurmm.. esok saya dah nak balik...  tak tau lah nak balik pukul berapa..  balik lambat pon ok jugak kan?? hhehehe..  tapi saya tak tau lah sama ada sekolah ke tak sementara nak tunggu semester kedua..  harap2 tak sekolah lah..  banyak aktiviti kat asrama nanti.. huhuhuh.. best2..  hehehe..  rindunya kat kawan saya!!..   S9!!  tunggu aku!!.. hahaha.. ok otak dah mereng..  so saya kena tamatkan karangan saya yang panjang gila ni.. hahaha..   ok lah.. bye.. assalamualaikum..  ^_^

assign job

assalamualaikum..  korang dah makan tengahari ke belum ni?? huhuhuhu nampak tak menyibuknya saya disitu?? hehehe.. ok lah hari saya nak bagitau tentang assign job..  hurmm..  assign job ni apa ye?? hurmm sebenarnya saya pon tak berapa pasti tentang assign job sebab saya pon baru je join assign job ni.. yang saya tau assign job ni memberikan kerja yang sangat senang.. kita akan terus dapat 2 ringgit apabila kita mendaftar..  haaa!!  daftar je dh dapat 2 ringgit..  senang betul kan nak dapat duit??  cuba lah join ..

klik gambar kat atas ni kalau nak dapatkan kerja ataupon nak masuk ke laman web nie..

tu je lah kot..  saya dah penat pulak nak menaip.. huhuhu..

bye..  assalamualaikum..  

peace!!.. ^_^

04 June 2013

Segmen: Jom Tingkatkan Liker Fanpage Sampai Puas

assalamualaikum... malam yang indah lagi sejuk akibat hujan malam ni, saya nak join satu segmen dari seorang blogger comel nie... huhuhu  omey angat.. hahaha.. ok mari kita teruskan..  ~~loolololo~~  

klik banner diatas kalau nak join ye..


jumlah liker fanpage: 70


ok lah sampai sini je lah..
selamat malam..
 bye..
assalamualaikum..
PEACE!! ^_^

My Befday Giveaway

assalamualaikum..  hari ini saya nak join satu GA dari satu blogger comel ni.. kalau tengok tajuk je dah buat kan excited..  cewah!!  birthday saya dah lepas dah.. tapi tak apa lah..  kalau saya menang.. hadiah tu saya anggap sebagai hadiah hari jadi saya je lah walaupun hari jadi saya dah lepas.. huhuhu.. ^_^
ok tanpa membuang masa.. mari kita mulakan..!!

kalau nak join klik je banner yang comel ni ye..

ok saya dah ikut semua syarat-syarat dan apa2 saja lah yang diberikan..  

harap2 saya menang..  hehehehe..  

GIVEAWAY NI AKAN TAMAT PADA 8 JUN 2013

jadi cepat2 ye semua.. !! huhuhuhu..

bye..  
assalamualaikum.. 

^_^

19 April 2013

Segmen : Gadis Blogger DSLR

assalamualaikum...   dah lama tak update..  berhabuk sudah!!!   hehehe..   poyo je..   hari ni saya nak join segmen lah.   dah lama tak join segmen..   ye lah kan kita tak boleh online lagi dah sbb kita duduk asrama.. hurmm.. :(   hehehe   tak pe lah sekarang dah boleh online kan..  pe lagi..  kita enjoy lah...   hehehe..  ok mari kita teruskan..

klik banner nie kalau nak join..

syarat2nya telahpun saya laksana kan...  hehehe..

nickname: Ieka
warna tudung:  pink
warna baju: purple..

saya tag awak. awak dan awak



ok lah awak2 semua..   saya dah malas nak panjang2 kan entry nie.. hehehe..  

bye..

PEACE..  ^_^

27 March 2013

sedih :'(

assalamualaikum..  saya tak tau lah nak kata apa...  tapi apa yang saya tau..  saya sedih sangat2 bila orang yang sayang buat saya macam ni..  saya tau salah saya bila saya kata dia gedik.. saya just gurau2 je..  salah ke?? kalau dia tak nak saya gurau2 yang macam 2 bagitau lah..  saya tak kan gurau2 lagi dah.. saya akan serius je kalau dia nak.. saya tak kan gurau2 lagi dah kat depan dia.. saya cuma bergurau dengan orang yang sudi dan boleh terima je gurauan saya ni.. saya fikir dia gembira dengan saya smalam.. rupanya tak gembira.. :'(  sedihnya..   saya tak dapat buat dia happy..  saya rasa dia buat2 gembira je depan saya agaknya..  huh!! :'(


luqman maafkan aku sebab aku tak buat kau happy.. tak buat kau gembira bila dengan aku... aku mintak maaf sangat2.. aku cuba buat kau happy bila kau keluar dengan aku lagi.. tu pon kalau kau nak keluar dengan aku lah.. :'(


tapi rasanya mesti dia dah tak nak keluar dengan saya lagi..  :'(   saya dah pulaukan dia semalam..  tapi saya dah suruh dia duduk sebelah saya..  saya nak jalan sebelah saya.. tapi dia tak nak.. dia jauhkan diri dia..  saya tau saya ni siapa je..  saya ni tak lawa macam awek dia yang dulu..  awek dia yang dulu lawa.. cantik sangat..  saya dah tengok dah gambar dia dengan awek dia..  tapi gambar edit lah..  tapi still cantik..  padan betul dia dengan awek dia yang dulu tu.  mungkin saya tak padan dengan dia.. mungkin saya tak layak dengan dia.. sebab tu lah dia jauhkan diri dari saya agaknya..  tak pe lah.. semoga dia gembira..  

MAAFKAN AKU!!!

bye..
assalamualaikum..
:'( :'(

24 March 2013

Tersenyum sampai ke telinga..


assalamualaikum..  dah lama tak update rasanya..   semalam saya ada buatkan blog untuk someone yang istimewa di hati saya.. cewah!!  dia nak ada blog jadi saya buatkan lah untuk dia..  follow lah dia kalau korang semua sudi..

baru sehari je dia buat blog dah banyak entry yang dia post..  rajin betul..  saya satu post pon tunggu sebulan baru rajin nak update..
untung saya dapat dia.. hohoho..  *perasan siot.  hari selasa ni nanti keluar dengan si dia..  confirm happy lah saya masa tu.. huhuhu..  saya tak pernah keluar dengan lelaki sebelum ni..  ni first time keluar dengan lelaki, tu pon ada kawan sekali..  tak berani saya nak keluar berdua2an..  takut nanti timbul fitnah..  bahaya kot..  tapi nasib baik ada kawan saya..  ada jugak lah keberanian nak jumpa dengan si dia.. huhuhu..  tak sabar kot..  pada mulanya dia adalah seorang senior saya dan terus jadi kawan dan sekarang ni..   jadi ehem2 pulak... hehehe..  ^_^..   ok lah.. malas nak taip banyak2..  hehehe..

bye..  selamat malam..
PEACE!! ^_^

06 March 2013

berhabuk tok!!..

assalmmualaikum... wah!! dah lama tak online jadi berhabuk pulak blog ni.. mari kita bersihkan blog ni  ye.. :P    saya tak online bukan sebab malas ke apa ke... tapi saya tak sempat online sebab banyak betul assigment yang nk dibuat dalam sem 1 ni..  kadang2 tu ade jugak terasa menyesal ambil KV nie.. tapi nak wat macam mana kan.. kena lah hadapi dengan tabah.. *poyo bhai bdk ni..  huhuhuu..  ok dah tak tau nak taip apa.. otak sekarang tengah blur ni.. adoi stres pon ada.. tapi tak pe lah nak berjaya kan? mesti lah kena berkorban sikit..  *ceh! poyo lagi.. saja je nak bagitau mungkin akhir tahun ni saya akan buat GA kedua saya.. banyak hadiah yang akan saya sediakan.. so bersiap sedia lah ye..? hohohoho..  ok lah sebenarnya saya ada kat skolah ni..  saja je curi2 online.. huhuhuh..  hari ni ada pentaksiran..  doakan saya berjaya ye..  hehhehe..

bye..
PEACE!! ^_^

21 January 2013

selamat tinggal..

assalamualaikum.. dengan dukacitanya saya nak bagitau kat korang yang baca ni.. hari ni saya dah nak masuk asrama.. so saya dah x dapat nak online fb, twitter, n semua akaun2 yang saya dah buka lah.. kpd pemenang GA saya yang belum pm saya lagi..  korang boleh terus mintak hadiah kat sponser.. --->http://www.facebook.com/cabaranskc.. ok??  tu je nak bagitau.. ok r..

bye..
assalamualaikum..

PEACE!! ^_^

14 January 2013

Pemenang GA Ieka..

assalamualaikum..  haaa. ok tepat jam pukul 12 iaitu sekarang lah.. saya dengan rasminya menamatkan 1st Giveaway January 2013.. woohoo!!!  ok kecoh je aku ni.. sorry..  walaupun hanya 17 blogger je yang join GA nie.. tapi saya bersyukur sangat lah sebab ada yang sudi nak join GA pertama saya nie.. TERIMA KASIH diucapkan kepada blogger2 yang sudi join GA saya yang tak seberapa best nie.. sepatutnya GA ni ditamatkan pada 31 January.. tapi saya baru sahaja dapat tawaran masuk asrama.. jadi saya terpaksa cepatkan tarikh tamat GA ni.. ok mari kita teruskan...

blogger yang bertuah adalah... jeng jeng jeng..

TEMPAT PERTAMA *


TEMPAT KEDUA*


TEMPAT KETIGA*


TEMPAT KEEMPAT


TEMPAT KELIMA*


TEMPAT KEENAM*


TEMPAT KETUJUH


TEMPAT KELAPAN*


TEMPAT KESEMBILAN


TEMPAT KESEPULUH*


TAHNIAH KEPADA PEMENANG..!!

pada pemenang2 sila contact saya kat Sakura Asahara dan sertakan

NAMA:
NO TEL:
ALAMAT RUMAH:

sila PM sye sebelum hari jumaat ni..

ok??

BYE..
PEACE!!

09 January 2013

New Year GA by Cik Akma

Assalamualaikum.. petang ni saya nak join satu GA yang  sangat menarik perhatian saya..

klik banner di atas untuk join ya.. ^_^

ermm.. tak tau lah nak komen macam mana tentang Akma Le'Shoppe ni..  saya rasa online shop ni sangat simple tapi saya tengok macam ada benda je yang tak kena.. tapi tak terfikir lah pula.. blog ni nampak kosong mungikn baru buat agaknya.. barang-barang pun tak banyak lagi kn?? saya suka tony moly lip tint tu.. harap2 dapat lah.. saya pernah pakai sekali je.. tu pun cousin saya punya.. tak tau lah dia beli kat mana..

saya nak tudung bawal warna hitam atau purple.. salah satu tu je lah..

saya tag ini dan ini

ok sampai kat sini je lah..
saya nak buat homework ni.. huhuhu

bye..
PEACE!!.

08 January 2013

Peserta GA...

Senarai peserta Giveaway..
pada sesiapa yang nak join boleh pergi di sini..



  1. http://keymekeymoo.blogspot.com/2012/12/1st-giveawayjanuary-2013-by-eika.html
  2. http://bobdjmu.blogspot.com/2012/12/1st-giveawayjanuary-2013-by-ieka.html
  3. http://rahsiapoket.blogspot.com/2013/01/1st-giveawayjanuary-2013-by-ieka.html
  4. http://angellovesoldier.blogspot.com/2013/01/1st-giveawayjanuary-2013-by-ieka.html
  5. http://nadhirahnoorkhan.blogspot.com/2013/01/1st-giveawayjanuary-2013-by-ieka.html
  6. http://ohthrillers.blogspot.com/2013/01/1st-giveawayjanuary-2013-by-ieka.html
  7. http://meeraishak.blogspot.com/2013/01/1st-giveawayjanuary-2013-by-ieka.html
  8. http://systaahoneebunny.blogspot.com/2013/01/1st-giveawayjanuary-2013-by-ieka.html
  9. http://ainnadia2.blogspot.com/2013/01/1st-giveawayjanuary-2013-by-ieka.html
  10. http://superawesomecornetto.blogspot.com/2013/01/1st-giveawayjanuary-2013-by-ieka.html
  11. http://violetungupurple89.blogspot.com/2013/01/1st-giveawayjanuary-2013-by-ieka.html
  12. http://adikbintang.blogspot.com/2013/01/1st-giveawayjanuary-2013-by-ieka.html
  13. http://www.nurulazieyan.my/2013/01/1st-giveawayjanuary-2013-by-ieka.html
  14. http://justforcontest.blogspot.com/2013/01/1st-giveawayjanuary-2013-by-ieka.html
  15. http://whenspongebobmeetpatrick.blogspot.com/2013/01/1st-giveawayjanuary-2013-by-ieka.html
  16. http://mewithyouu.blogspot.com/2013/01/1st-giveawayjanuary-2013-by-ieka.html
  17. http://softness-self.blogspot.com/2013/01/1st-giveawayjanuary-2013-by-ieka.html
Hope ada lagi lah yang nak join..  terima kasih kepada peserta yang sudi join GA ni.. ^_^

05 January 2013

Pembahagian hadiah..

 Assalamualaiku... kita tak payah sembang banyak2.. kita teruskan je lah ye..
kepada sesiapa yang nak join boleh klik disini. -----> 1st Giveaway: January 2013 by Ieka

PEMBAHAGIAN HADIAH..

PEMENANG PERTAMA

SHAWL
LITTLE DOMO
VOUCHER RM5
REVIEW BLOG.

PEMENANG KEDUA

 TOPUP RM10
LITTLE DOMO
VOUCHER RM5
REVIEW BLOG

PEMENANG KETIGA

TOPUP RM5
VOUCHER RM5
REVIEW BLOG

PEMENANG KEEMPAT

VOUCHER
REVIEW BLOG

PEMENANG KELIMA

VOUCHER RM5
REVIEW BLOG

PEMENANG KEENAM

VOUCHER RM5
REVIEW BLOG

PEMENANG KETUJUH

VOUCHER RM5
REVIEW BLOG

PEMENANG KELAPAN

VOUCHER RM5
REVIEW BLOG

PEMENANG KESEMBILAN

VOUCHER RM5
REVIEW BLOG

PEMENANG KESEPULUH

VOUCHER RM5
REVIEW BLOG


ok tu saja lah dari saya.. kalau ada penambahan saya update semula..

PEACE!!!

01 January 2013

1st GIVEAWAY:JANUARY 2013 by IEKA

assalamualaikum.. hari ni tepat pukul 12 saya akan langsungkan Giveaway pertama saya.. harap-harap dapat sambutan lah..  ok mari kita teruskan..


TAMAT


tu dia!!! tak lawa kan?? huhuhuhu

Syarat-syarat
  • WAJIB warganegara Malaysia, beralamat di Malaysia, mempunyai akaun blog dan facebook..
  • WAJIB follow blog IEKA..
  • buat entry bertajuk 1st GIVEAWAY:JANUARY 2013 by IEKA
  • Letak banner di atas kat entry korang
  • letak link entry kat komen dibawah ni ye.. (ruang chatbox tidak dilayan..) 
  •  klik di sini, sini  (tunggu sampai abis loading tau.)
  • Like, add and folllow sponser..
wat masa ni sponser seorang je.. tapi sponser akan bertambah.. so rajin2 kan lah diri tu untuk jenguk blog ni ya. 
SPONSER:
Like: Emma Michiyo  |  Laila Majnun
Add: Emma Michiyo |  lilly lolly
 follow: Emma Michiyo  | lilly lolly  | Laila Majnun
HADIAH
  • shawl/pashmina (1 pemenang)
  • review blog (10 pemenang) 
  •  little domo (2 pemenang) 
  •  voucher RM5 (10 pemenang) 
  •  topup RM 10/5

TARIKH TUTUP PADA 31 JANUARY 2013..  14 JANUARY 2013

Pemenang dipilih melalui random.org.

PEMBAHAGIAN HADIAH
PARA PESERTA

harap-harap GA ni akan dapat sambutan lah..  ok lah bye2..

HAPPY NEW YEAR!!

PEACE!!!.. ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
.post { -webkit-border-radius: 40px; width: 650px; margin: 0 auto; padding: 0 0 15px; text-align: left; background-color: #FFFFFF; background-image: url(http://i1125.photobucket.com/albums/l597/cotcet96/20070320_313973.gif); border: 1px solid transparent; border-top: 0; }